sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Virtuaaliskannausta ennen matkaa

13.1.2012

Reittejä ja paikkoja tutkiskellen

Matkasta saa enemmän irti kun tekee tutkimusretkiä ennakkoon alueelle. Netti on siinä hyvä apuväline sekä opaskirjat. Kaikki lähtee siitä missä asioissa on pääpaino matkan suhteen. On selvää, että me haluammme matkalta upeita valokuvauskohteita, snorklata, kulkea varpaat puuterihiekassa ja tutkiskella kiehtovan maya-kulttuurin jäänteitä ja intiaaniheimojen elämäntyyliä sekä tutustua paikalliseen elämäntapaan ja kulttuuriin. Meksikoa usein kuvataan kameolontiksi joka vaihtaa väriä paikallisen kulttuurin mukaan. Cancun on kehittynyt amerikkalaisten pihapuolen olohuoneeksi ja aitoa meksikolaista elämää ei siellä koe. Sen sijaan huippuliikkeet, superhienot hotellit ja Nike myymälät vieläkin kalliimmista butikeita puhumattakaan kehystävät kaupunkikuvaa.

Torstaina 17.1. starttaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja lennämme suoraan Cancuniin. Cancunin lentokentältä on Tjäreborgin bussikuljetus Playa del Carmeniin, matkaa lienee noin 55 km. Hotelli on buukattu omatoimisesti Playa del Carmenin keskustasta. Carmen toimiikin retkiemme keskipisteenä. Tavoitteena on tutkiskella rannikkoa ja käydä läheisessä maya-teemapuistossa Xcaretissa ja Gozumelin saarella, jota myös on kehuttu loistavaksi norklauskohteeksi.

Playa del Carmen sijaitsee 15  leveyspiirillä ja alueella saattaisi hyvinkin olla hurrikaaneja. Tammikuu ei kuitenkaan ole otollinen aika näille luonnonilmiöille. Hurrikaanit esiintyvät pääsääntöisesti kesä - marraskuussa sijoittuen 8-15 leveyspiirien väliin. Sää alueella on miellyttävän suolantuoksuisen merituulen hyväilyä iholla ja ennusteiden mukaan päivällä lukemat hengaavat 23 ja 27 asteen tietämissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti