perjantai 25. tammikuuta 2013

Sadepisaroiden siivin uuteen päivään

25.1.2013

Aamu aukaisi siipensä sadepisaroiden tanssiaskelin. Lomalaisen näkökulmasta sadepäivä on ei toivottu, suoranainen painajainen. Jokaisen pilvenhattaran liike analysoidaan ja tehdään tuntiennusteita. Kuluuhan loma näinkin. Yleensä sade on näillä leveysastella monsuunityyppisiä pikakuuroja latinorytmiin sopien.

Meksikolaiset ovat tempperamentiltaan melko vaisuja kun vertaa niihin mielikuviin, joita meillä on kuumista ja kiihkeitä latinoista. Jo ensimmäisellä Meksikomatkalla Mexico cityyn pistin merkille tämän luonnetyypin. Maksikolaiset ovat välittömiä, iloisia ja ystävällisiä. Kansa koostuu mystisten mayojen jälkeläisistä ja espanialaista siirtokuntajan sekoittuneista kansoista. Espanialaiset valloittajat tulivat maahan 1500-luvulla ja alistivat asteekit valtaansa perustaen siirtokuntia. Tästä alkoi kansan sekoittuminen. Itsenäisyyden Meksiko sai 1810. Meksiko onkin suurin espanjaa puhuva maa maailmassa.

Kuva on Cancunista, jossa kaikki on suurta, myös kitara.

Bändi soitti laivalla Playa del Carmenista Cozumeliin matkan ajan.

Meksikolaiset ovat musikaalisia ja katusoittajia näkyy kaduilla ja ravintoissa paljon. Nämä vaikutteet lienevät tulleet Kuubasta, jossa rytmit ovat elinehto. Meksikolaiseen keittiöön kuuluu mm. tortillat, eli maisi- tai vehnäletut, avokado, paputahnat, tomaattisalsa, tacot, ensiladat, buritas, fajitas ja muut jo Suomessakin tunnetut kääryleet. Kana on yleinen sekä meren elävät. Mausteina tetenkin on tulinen chili. Välillä tuntuu siltä, että kaikki ruoka kääritään jonkin tortilan tai muun sisään.

Tacot ovat Meksikossa kuin pizza Italiassa, niiltä ei voi välttyä.

Pilvet väistyivät iltapäivän aikana ja päästin rannalle kuvaamaan. Ensin otettiin Pina goladat Senior Frog -paikassa. Kävelykatu oli ruuhkainen kuten yleensäkin, joten kuljimme rantaviivaa pitkin.



5 Avenida eli kävelykatu on aina ruuhkainen. Playa del Carmen, Meksiko.

Kävelykadulta ostettiin huomiseksi retki Chichen Itzan mayojen temppelialueelle. Alue on suurin Meksikon mayojen nähtävyys ja siellä on mm. Kukulkanin eli sulkakäärmejumalan porraspyramidi. Maanantaina menemme Gobaan, joka sijaitsee viidakossa järviseudulla.

Maya Riviera, Playa del Carmen.

Teron blipfoto 24.1.2013. 



Raili kuvaa nukkuvia pelikaaneja.



Lentokaluston tarkastus. Pelikaanit Playa del Carmenissa, Maya Riviera.


Railin blipfoto 24.1.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti