keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Viimeinen lomapäivä

30.1.2013

Playa del Carmen


Viimeinen lomapäivä menossa. Tänään ei ole retkiohjelmaa ja mentiin rannalle loikoilemaan auringossa. Tuuli oli kova, kuten usein saattaa olla näillä rannoilla.  Päivä muuten oli helteinen, noin 27 astetta. Lämpötilat muutoinkin ovat olleet vähintään viisi  astetta korkeammat kuin loman alussa.

Hiekkarantaa Playa del Carmenissa.



Carmenin ranta on matala hiekkaranta. Rannan edessä on riutta, joka ulottuu aina Kuubaan saakka.



Avenida 5 on tullut todella tutuksi, onhan sitä rampattu edestakaisin kaksi viikkoa ja siltä osin olemme jo aika puutuneita. Paikka on ollut turvallinen ja meitä ei ole yritetty huijata tai ryövätä misään. Poliiseja näkyy katukuvassa runsaasti, joka luo myös turvallisen paikan vaikutelmaa.



Meksikolaiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. Takseilla olemme kulkeneet jonkin verran ja ennen matkaa on sovittu hinta. Mitään hankaluuksia ei ole senkään suhteen ollut. Playa del Carmenin taksit ovat vaalean vihreäraitaisia, Cancunin tummanvihreällä raidalla ja Tulumin taksit punaruskeat. Niin sanottuja laittomia takseja emme täällä nähneet.

Kaikissa turistipaikoissa kuten kaupoissa ja ravintoloissa hinnat ilmoitetaan pesoina ja dollareina.  Hämmästeltiin mistä johtuu, että Playa del Carmenissa on runsaasti italialaisia ravintoloita, ainuttakaan kiinalaista ravintolaa emme nähneet.

Kuvia hotellistamme Reina Roja








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti