sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Karibian auringon alla


20.1.2013

Aamu sarastaa Karibialla

Kello on kuusi aamulla ja on jo kiire juosta rantaan kuvaamaan auringonnousua. Heti herättyä haluaa myös tietää mitä kuuluu niille ihastuttaville kavereille siellä veneen kokassa eli pelikaaneille.

Aamulenkkeilyä meren rannalla auringonnousun aikaan, Playa del Carmen.


Joogi istuu rannalla ja odottaa auringon nousua, Playa del Carmen.

Koira istuu rannalla ja odottaa auringon nousua, Playa del Carmen.





Pelikaanit tulevat laiturille, Playa del Carmen.


Playa del Carmen.

Playa del Carmenia

Kaupunkikuvaa Playa del Carmenista.

Vaatteita kojussa 5 Avenidan varrella.



5 Avenida, Playa del Carmen. Avenida 5 on Playa del Carmenin kuuluisin katu, kävelykatu,
jolta löytyy lähes mitä vain.


Visiitti Cancuniin

Päivän retkikohteeksi valittiin Cancun ja menimme sinne paikallisbussilla linja-autoasemalta. Cancuniin on noin tunnin matka kaupungista ja hintakaan ei ole kallis, viisi euroa suuntaansa. Bussit ovat täällä Meksikossa hyväkuntoisia ja niissä voi katsella elokuvia televisiosta matkan aikana.

Bussi saapui Cancunin vanhaan kaupunkiin ja tovin ihmettelyn jälkeen suuntasimme toiselle bussiasemalle, josta on linjat hotellialueelle. Hotellialue on rakennettu riutan päälle, noin 28 kilometrin matkalle ja sieltä löytyy valtava määrä huippuhienoja ja suuria hotelleja, erityisesti amerikkalaisten matkaajien tarpeisiin. Rantakaistaleella on myös sinne tänne siroteltuina ostoskeskuksia. Todella edullinen bussi (60 senttiä lippu) kulkee jatkuvasti hotellialueen ja vanhan kaupungin välillä.

Cancunin hotellialuetta.

Cancunia voi pitää massiivisena kolossiumina, joka muistuttaa Las Vegasta ja Miamia. Hotellit ovat valtavia gigantteja ja välimatkat pitkiä. Pientä ja pittoreskiä ympäristöä ei täältä löydy. Ranta on kylläkin   
upea hiekkaranta.


Cancunin pitkää hiekkarantaa Karibian puolelta.

Cancunin ranta on usein melko tuulinen. Punainen lippu tarkoittaa, että uimista ei suositella.
Alueella voi voimakkaan merenkäynnin lisäksi olla vahvoja vedenalaisia virtauksia.

Cancunista palattiin illan suussa kuuden bussilla. Televisiosta tuli jokin väkivalta-toimintaleffa, joten matkalla olisi tarvittu korvatulpat. Tietenkään ne eivät olleet mukana. Ruokailtiin Cancunissa sisäjärven puolella Mexican-tyylisessä paikassa, joten illalla ei tarvinnut enää väsyneenä lähteä 5 Avenidalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti