perjantai 18. tammikuuta 2013

Ensikohtaaminen pelikaanirannalla

18.1.2013

Karibian aaltojen muotoja ihmettelemässä

Heräsimme varhain jo neljän aikaan ja aamiaiselle pääsyyn on vielä reilusti aikaa. Päätimme tehdä ensivisiitin rantaan, jonne hotellilta on kivenheiton verran. Aurinko kurkisti horisontissa pilviriepaleen takaa ja läheisen Gozumelin saaresta pilkotti muutama korkea talo usvan reunalla. Auringon nousut ovat upea näky varhaiselle "varikselle" ja huomenna tulemmekin ajoissa paikalle, kiitos jet lackin.

Surffari Meksikon lahdella Karibialla Playa del Carmenissa.

Karibian aallot loistivat turkoosin sinisenä ja unettomat surffarit kiitivät lainelaudoilaan kohti rantaa. Upea näky ja taivaallisen hieno ranta. Muutama suuri lintu lensi tyrskyrajassa ja hetken hämmesteltyämme me huomasimme niiden olevan pelikaaneja. Rantaviivaa tepasteli joukoittain rantasipejä ja lokkeja. Hotellien edessä päivysti pihamaina -tyyppisiä kottaraisia äänehdillen rytmikkäästi soitellen harppuaan. Ainakin lintuja tulemme näkemään matkallamme runsaasti.


Pelikaaneja laiturilla Karibialla.


Kävelimme rantaviivaa pitkin kalastusaluksille. Pelikaaneja tepasteli rannalla, istuskeli laitureilla ja veneiden kokassa. Ranta on siisti, kauniit hotellit kehystävät rantaviivaa ja syvemmällä rannasta kulkee kävelykatu 5 Avenida. Ravintoloita ja ruokapaikkoja vaikuttaa olevan joka lähtöön ja kalleimmat paikat juuri rannan tuntumassa.




Hotel Reina Roja, Playa del Carmen.
Aamiaiselle päästiin kahdeksan aikaan. Ihania munakkaita, hedelmiä, kahvia ja tuoremehua. Huoneen hintaan kuului aamiainen, mutta pöytään tuotiin lasku, jossa oli kaikki tarjoilut eriteltynä. Mentiin ihmettelemään asiaa vastaanottoon. Virkailija kertoi, että he kuittaavat kaikki tarjoilut näin ja tarkistavat, ettei sivulliset käytä palveluja. Mitään lisälaskuja ei ole tulossa aamiaisista.

Eilen saatiin hotellista oranssit linnanmäkityyliset rannekkeet, joita kantelemme koruina ranteessa kaksi viikkoa. Tämäkin on turvallisuutta. Eilen marketissa ihmettelimme, kun kaikki tekniset tavarat, jopa 60 sentin adapterit oli lukittu telineeseen. Mutta tämähän on Meksiko ja täällä on erilainen meininki kuin kotiSuomessa.


Raili valvonnan alaisena Playa del Carmenissa.

Aamiaisen jälkeen tutustuttiin kaupunkiin ja kuvattiin pelikaaneja. Kävelimme rantaa pitkin useamman kilometrin Playa del Carmenista Akumaliin päin hienojen all include -hotellien ohi. Rantakaistale on uimarantana 13 km ja hiekka puuterimaisen pehmeää korallia. Buukattiin myös viidakkoretki Sian Kaaniin Tulumin eteläpuolelle ensi viikolle. Säästiössä on mm. trooppista metsää.

Luottokorttien kanssa on ollut ongelmia. Emme ole saaneet Mastercardia toimimaan edes pankin automaateissa. Joidenkin tietojen mukaan juuri yhdistelmäkorteissa esiintyy näitä ongelmia.

Pelikaani tarkastelee sulkien lentokuntoisuutta.




Unelias pelikaani.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti