torstai 24. tammikuuta 2013

Cozumelin saarelle päiväksi

24.1.2013

Tänään teimme päiväretken Cozumelin saarelle, jonne on 45 minuutin matka satamasta. Menopaluuliput ostettiin satamasta 640 pesetalla (noin 19 euroa/hlö).  Merenkäynti heilutti laivaa melkoisesti, mutta onneksi siellä oli bändi soittamassa ja matka taittui joutuisasti.

Laiva Cozumelille.


Katukuvaa Cozumelilta.

Satamalaituri.

Cozumelissa hankittiin liput snorklausretkelle suoraan satamasta 700 pesetalla (2 hlöä). Retki itsessään oli vaatimaton ja merenkäynti haittasi snorklausta. Koralliriutta oli todella vaatimaton ja jäimme kaipaamaan Thaimaan Koh Lipen upeita koralleja.

Snorklausveneitä.
Kuvassa näkyy taustalla Turun telakalla valmistettu loistoristeilijä Oasis of sea.
 Alus oli risteilyllä Karibialla.

Ryhmä snorklaajia.


Tero snorklaamassa.





Myös veden alla voi nähdä hymyhuulet!

Vedenalaista maailmaa koralliriutalla Cozumelilla, Meksiko.

Cozumelin kaupungista ja saaresta ei ole paljon sanottavaa. Sataman seutu vaikutti suurelta shoppinkeskitymältä, värikkäältä kylläkin, mutta mitään lumoavan kaunista emme siellä nähneet.

Myyntikojujen antia.

Tukaaneja harvoin näkee luonnossa - mutta kauppojen ikkunoissa
niitä löytyy. 

Leguaaneja.

Riippumatot ovat meksikolaisten suuressa suosiossa.

Ovi.

Vaatekauppoja riittää jokaiseen makuun Cozumelilla.

Saarella oli tarkoitus olla vain päiväaika, joten paluumatkalle lähdettiin kuuden lautalla. Sitä ennen valokuvasimme satamassa pelikaaneja. Merenkäynti oli voimakasta, aurinko oli jo laskenut ja laiva suunnisti meren yli Playa del Carmeniin pimeydessä. Hiukan epämukavaa oli heilutus, mutta jälleen bändi soitti matkan ajan rytmikkäästi. Perille tultua satoi kaatamalla ja katu lainehti vedestä. Turistit kulkivat kuin haamut keltaisissa kertakäyttösadetakeissaan.

Pelikaani.



Valkoinen haikara.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti